Баневи

Ексклузивно! Вижте как Баневи пристигат на летище София с белезници – ВИДЕО

МВР разпространи кадри и снимки от пристигането на Евгения и Николай Баневи на летището в София.

Двамата съпрузи пристигнаха с различни полети от Германия през около половин час в ранния следобед днес.

Вижда се, че Евгения Банева е наметната със скъп шал на Gucci с дебел пух, а съпруга й е спортно облечен.

Милионерското семейство е докарано от френските власти оковани с белезници

Майката на Банев също ще се сдобие с обвинение за участие в престъпна група

Майката на Николай Банев – Мария ще бъде обвинена за участие в организирана престъпна група, съобщи заместникът на главния прокурор Иван Гешев.

Според обвинението възрастната дама е управлявала множество дружества от холдинга

„Към момента освен Евгения и Николай Баневи като обвинена е призована и привлечена към наказателна отговорност и майката на г-н Банев. Предвид напредналата ѝ възраст, колегите най-вероятно ще определят мярка за неотклонение „парична гаранция“, поне такава е тяхната насока. Нейната роля е като участник в организирана престъпна група“, обясни Гешев.

Прокурорите смятат, че майката на Банев е била активен участник в прането на пари. „Тя е разпореждала и е вземала пари от касите и в „Полимери“, продала е кран в много неизгодни условия на тежка индустрия, парите са били присвоени от фамилията и не са влезли в предприятието“, уточни наблюдаващият делото прокурор Мария Дойчева.

До обвинението се стигнало след като са били прегледани документите на фирмите.

Евгения и Николай Баневи са подведени под наказателна отговорност за пет престъпления. Семейството са обвинени в източването на четири предприятия: „Елма” – Троян, „Полимери”, Топлофикация” – Казанлък и химическия завод „Панаьот Волов”. Щетата от престъпленията на Банев възлизат на над 90 млн. лв., според обвинението.

Те са обвинени и за пране на пари в размер на над 1 млрд. лева, които се намират в офшорни сметки на дружества, контролирани от семейството извън България. Вече е поискано от съответните държави да бъдат запорирани сумите.

Ръководене на организирана престъпна група, неплащане на данъчни задължения и притежаване на боеприпаси са другите престъпления, за които са обвинени семейство Баневи.

- реклама -