Ексклузивно във FN: Премиера на Автокино Враца- тази вечер с Александър Сано

Когато има желание да се направи нещо, се намира и начин. Социалната изолация през последните 2 месеца роди идеята за Автокино в България – такова каквото сме свикнали да го виждаме в американските филми.

Премиерата на Автокино Враца трябваше да бъде в петък вечер, но беше отложена за днес.

Картинг пистата в града през деня работи за своите клиенти, а вечер се преобразява в киносалон на открито. Пред FN организаторите разкриват подробности около киното, в което маски НЕ се носят и пуканките са винаги топли.

– Защо се наложи отлагане на премиерата на Автокино Враца?

– Снощи във Враца имаше много силен вятър, имаше риск за зрителите, за самия екран и с екипа решихме, че не е безопасно на осъществим прожекцията. Затова още на място върнахме парите, на тези, които пожелаха, а на останалите осигурихме прожекция в понеделник. За щастие много малко бяха тези, които върнаха билетите си, повечето пожелаха да се насладят на един хубав български филм в понеделник вечер.

Ние допуснахме 60 автомобила, имаше още на входа, но гивърнахме. Интересът беше доста голям.

За тази вечер е още по-голям интересът, тъй като имаме специален гост на събитието – Александър Сано, който е главен участник в филма, който зрителите ще гледат „Диви и Щастливи“. Той се превърна всъщност и официална премиера на Автокино Враца.

– Какъв е капацитетът на автокиното и ще почувстват ли зрителите атмосферата, каквато сме свикнали да гледаме в американските филми?

– Ние сме предвидили 100 автомобила, тъй като искаме всички хора да имат добра видимост към екрана. изискванията към зрителите е да не напускат автомобилите си освен при необходимост. Това, което се излъчва на екрана, те намират специална радиочестота в автомобилите си, през която слушат филма. Така идеята ни за социална дистанция се запазва.

– След Враца къде ще продължи проекта?

Имаме големи амбиции за нашия проект автокино. Във Враца имаме голямата подкрепа на общината, за да осъществим прожекциите. Интерес има и от кметовете на Перник, Сливен, Стара Загора, Самоков. Надяваме се и от столична община да ни подкрепят, защото 2 месеца бяха наистина предостатъчни в изолация и хората имат нужда от свежо изживяване.

– Какви филми ще могат да гледат зрителите на Автокино?

– С целия екип преценихме, че българските филми са най-добрият избор в момента – българските артисти, филмопродуцирането има нуждат от подкрепа.

 

- реклама -