брат

Ексклузивни снимки от ареста на депутатския брат в Русе

МВР разпространи ексклузивни снимки от ареста и обиските, направени около задържането на брата на депутата от БСП Георги Стоилов – Илия.

Сред арестуваните при вчерашната акция на ГДБОП и спецпрокуратурата е и синът на шефа на русенския КАТ Михаил Манов – Мануел, съобщи bTV.

Задържани са общо 8 души, сред тях има и жена

Споед прокуратурата те са членове на организирана престъпна група за  изнудване. Установено е, че на 30 март 2015 г., петима участници в престъпната схема, сред които и жена, са отвлекли служител на фирма на ръководителя на групата, подозиран за кражба. След заплаха и използване на сила той е бил принуден да поеме имуществено задължение, като подпише запис на заповед на стойност 100 хиляди лева.

В рамките на операцията и под ръководството на прокуратурата е извършена  огромна по обем работа – разпити на 15 лица, 21 разпознавания, претърсвания на заложна къща, нощен клуб, жилища, офиси и автомобили, шест лични обиска. При процесуално-следствените действия са открити и иззети 4 метални палки, три пистолета – газов, боен и преработен пистолет от газов в боен, електрошокова палка, 107 патрона, 2 ножа и артилерийски гръм.

След  24-часовото задържане, на осемте участници в групата са повдигнати обвинения и мярката им за задържане е удължена до 72 часа.

Седем от тях са обвинени за участие в организирана престъпна група, за държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси са повдигнати отделни обвинения.

Очаква се в днешния ден Специализираната прокуратура да поиска от Специализирания наказателен съд задържането под стража на задържаните членове на престъпната група.

- реклама -