Ексклузивни кадри: Кирил Петков напуска властта за ръка с Лена Бориславова

Ексклузивни кадри: Кирил Петков напуска МС заедно с Лена Бориславова. Фотообективът на обществената телевизия БНТ улови последните минути на вече бившият премиер Кирил Петков в сградата на „Дондуков“ 1.

След като официално сдаде властта на

новият служебен министър-председател  на церемония в Гранитната залата, Кирил Петков напусна сградата на МС, придружен от досегашният говорител на правителството Лена Бориславова.

„Държат се за ръчичка, а не за ….парапета.

А бе, възпитани хора от Харвард…“, гласи първият коментар на потребител на фейсбук страницата на националната телевизия, където е публикуван паметният кадър.

По-рано днес президентът Румен Радев прие клетвата на служебния кабинет начело с Гълъб Донев и така Кирил Петков влезе в историята като

министър-председателя на най-нетрайното

правителство на България в последните 30 години.

Само 230 дни издържа кабинетът “Петков”, като последния месец управлява в оставка. Кирил Петков е

управлявал по-малко от Пламен Орешарски,

срещу когото протестираше цяла България, по-малко дори от изтъканото от противоречия правителство на Димитър Попов или наивните седесари на Филип Димитров.

Освен това правителството на Кирил Петков стана първото в съвременната история на България, свалено с вот на недоверие в  Народното събрание.

Вотът на недоверие към кабинета на тема

икономическа и финансова политика, внесен от ГЕРБ-СДС, беше одобрен в пленарната зала с гласовете на депутатите от ГЕРБ-СДС, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“. Преди него от „Има такъв народ“, една от четирите партии в управляващата коалиция, обявиха напускането си и изтеглиха своите министри от управлението.

Четете още:

- реклама -