стрелба пострадали

Екшън в София! Гонка между полицаи и пияни и дрогирани шофьори

Столични полицаи задържаха нарушители след три опита за бягство от проверка и преследване. Оказало се, че водачите седнали зад волана след употреба на алкохол и упойващи вещества.

Пътни полицаи се опитали да спрат за проверка около 3 часа снощи лек автомобил „Фолксваген Голф“ с врачанска регистрация. Патрулът бил разположен на Околовръстния път в района на Казичен. Шофьорът подминал полицаите и продължил към бул.  „Ботевградско шосе“. Там влязъл в насрещното, минал през Яна, Богров, АМ „Хемус“ и от там към Нови Искър, където е задържан заедно със спътника си, 48-годишен мъж. В хода на проверка е установено, че 36-годишният шофьор, криминално проявен, е седнал зад волана след употреба на алкохол. Двамата мъже са задържани с полицейски мерки до 24 часа.

Минути по-късно, в района на ж.к. „Красна поляна“, водач на лек автомобил „Ауди А 6“  също не спрял за проверка. След като спукал две гуми на колата си по време на преследването с полицията, бил задържан в ж.к. „Западен парк“. Тестът на 20-годишния шофьор с техническо средство отчел положителен резултат на употреба на алкохол. На нарушителя е съставен акт за установеното нарушение по Закона за движение по пътищата.

Малко по-късно на бул. „Арсеналски“ трети водач се опитал да избяга от полицейска проверка. Шофьорът на „БМВ 323“ продължил по пътя си и бил застигнат на кръстовището на булевардите „Черни връх“ и „Н.Й Вапцаров“. Установена е самоличността на тримата мъже в автомобила – 20-годишния водач и 22-годишните му спътници. В хода на проверката е установено, че 20-годишният е седнал зад волана под въздействие на наркотични вещества и без шофьорска книжка, която му е отнета за шофиране след употреба на алкохол. Тримата са задържани с полицейски мерки до 24 часа.

- реклама -