Екшън в Шуменско: Майстори на покриви отвлякоха клиент за повече пари

„Майстори“ на покриви отвлекли клиент, а целта им била да го принудят да заплати по-голяма от уговорената сума. За новият случай на измама с майстори на покриви в Шуменско, съобщава NOVA. Жертвата успяла да сигнализира в полицията. Задържането им се превърнало в сцена като от екшън филм.

Ремонтът на семейната къща в Смядово се превръща в истински кошмар за собственика ѝ. В търсене на изгодна оферта за ремонт на покрив, 39-годишният мъж от Смядово се свързал с майстори от град Игнатиево.

Те започнали ремонта, за което свидетелстват и съседите. „Около 6-7 човека бяха – двама работят, другите стоят. Това беше 3-4 дни преди дъжда. 2 дни не идваха и след това дойдоха пак – 2-3 дни. Събраха се някъде около 8 дни”, каза Атанас Ненов.

Цената за ремонта била уговорена и платена. Двама души обаче потърсили собственика. „При издаване на обекта са му потърсили голяма парична сума и са му казали, че трябва да даде парите, тъй като ако не ги даде – ще има неприятности”, заяви Ася Йорданова, ОДМВР-Шумен.

Така те го принудили да се качи с тях в колата им и да стигнат до Шумен, където да се издължи. Потърпевшият успял да сигнализира в полицията за случилото се и униформени причакали колата.

- реклама -