Екшън в Бургаско: Криминално проявен, без книжка и с кола със сменени номера бяга от полицията и катастрофира

Криминално проявен, без книжка и с БМВ със сменени регистрационни номера опита да избяга на полицията в Бургас, но самокатастрофира. Гонката се разиграла около 23.30 часа снощи.

От областната дирекция на полиция дадоха повече подробности за среднощния екшън. Половин час преди полунощ на бул. „Христо Ботев“ полицейски служители подават сигнал със „СТОП“ палка за извършване на проверка на лек автомобил БМВ, движещо се с включени дълги светлини. Водачът на автомобила не се съобразил с полицейските разпореждания и увеличавайки скоростта си се отправил в посока ж.п. гара – Бургас. Последван е от полицейския автомобил, като за съдействие към мястото на инцидента се насочили и други полицейски екипи.

БМВ продължило да се движи с висока скорост по бул. „Булаир“, като в района на пешеходната зона с бул. „Алеко Богориди“, рязко завил вляво и се отправил в посока общината. Там с десен завой продължил по ул. „Александровска“ и в края на площад „Тройката“ самокатастрофирал.

Установено е, че автомобилът е управляван от 39-годишен криминално проявен мъж от Сливен, придружаван от 27-годишен криминално проявен бургазлия.

Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като и двете проби са били отрицателни. Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа.

В резултат на полицейските действия е установено, че регистрационните табели на колата са от друго моторно превозно средство, като към момента на инцидента не са били обявени за издирване.

Установено е още, че водачът е неправоспособен, като никога не е притежавал шофьорска книжка.

Направен е първоначален оглед на местопроизшествието в тъмната част на денонощието, като след вдигане на БМВ-то от площад „Тройката“ предстои извършване на претърсване на автомобила. По случая в Първо Районно управление – Бургас е образувано досъдебно производство.

- реклама -