Екшън с участието на полицията и избягал затворник в Силистра

Истински екшън се разигра днес в Силистра с участието на полицаи и избягал затворник. Димитър Братанов, избягъл от затвора в Белене на 31 май, е бил забелязан да се придвижва в Силистра. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Патрул на МВР е започнал неговото проследяване. В момента, в който Братанов е видял полицейските служители, които се насочват към него, носейки в себе си пистолет, е влязъл в такси, насочил е пистолета към главата на шофьора, който е бивш полицейски служител, и му е разпоредил да се отдалечи максимално бързо от полицаите. Полицейските служители са преследвали през цялото време таксито и за да спре това преследване Братанов е произвел няколко изстрела по автомобила на полицаите.

В един момент таксито е спряло, Братанов е излязъл и е избягал в двор на къща. Районът е бил отцепен от полицейските служители, които са пристигнали на място. След около 40 минути преговори избягалият затворник е задържан, като сега се намира в следствения арест в Силистра.

Няма пострадали лица, освен насените щети по автомобила на полицейските служители, които не са се отказали от преследването.

Димитър Братанов е изтърпявал наказание от 4 години и 6 месеца за извършено престъпление против личността.  Той има повече от 10 присъди и е изключително сериозен престъпник, според прокуратурата. Именно той е осъденият за извършеното покушение срещу жилището на окръжния прокурор на Силистра през 2004 г., когато чрез взрив бе унищожено жилището му.

Разследването, което води Окръжната прокуратура на този етап е за отвличане, за отправяне на закана за убийство и за опит за убийство на полицейски служители. Бягството от закона е самостоятелно престъпление, за което също ще му бъде повдигнато обвинение.

- реклама -