АМ "Струма" движение петиция, АМ "Струма" , изграждане, Кресненското дефиле, зелени, ЕП, депутати разрешителни, строежи, проекти, магистрали

Екшън на АМ „Струма“ – четирима са арестувани след преследване по аутобана

Четирима души са задържани след отправени заплахи за убийство на шофьор на автомагистрала „Струма“ край Дупница, оръжието им е иззето.

В събота в РУ-Дупница е образувано досъдебно производство за закана за убийство. Сигналът е подаден в 11.18 часа, от 41-годишен водач на товарен автомобил „Волво“ с полуремарке-цистерна от град Етрополе, гласи информацията от полицията в Кюстендил. Мъжът съобщил на тел. 112, че е преследван по „Струма“ от джип „Тойота“, а пътуващите в него го заплашват с пистолет. Полицията е предприела незабавни действия и в района на Дупница са спрени автомобилите.

В „Тойота“-та, управлявана от 57-годишен мъж от Ботевград, са пътували трима мъже от София – на 42, на 25 и на 38 години. Водачът на автомобила и двама от пътниците са били със законно притежавани пистолети. Оръжията са иззети, а пътуващите в „Тойота“-та четирима мъже са задържани с полицейска заповед.

За случая е уведомен дежурен прокурор, уточняват от полицията в Кюстендил.

- реклама -