Ексговорител на Стефан Янев стана съветник на Радев

Ексговорител на служебния кабинет на Стефан Янев стана съветник на Радев.

Бившият дългогодишен соцдепутат Антон Кутев е назначен от президента за съветник по парламентарните въпроси.

Антон Кутев е роден в София на 13 септември 1968 г. Завършва средно образование в 119 ЕСПУ „Вл. Башев“ в столицата. Магистър в НХА „Н. Павлович“ София със специалност „Изкуствознание“. От 2003 до 2007 г. е общински съветник в Столичния общински съвет, член на Управителния съвет на Общински приватизационен фонд. От 2007 до 2009 г. е заемал поста търговски директор на „Business week България“.

Избран е за народен представител в 41-ото и 42-ото Народно събрание. От 2017 до 2021 г. е избран за народен представител в 44-ото Народно събрание, където е оглавявал Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите.

През 2021 г. заема поста на съветник на министър-председателя и говорител на двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев.

След избирането на правителството на Кирил Петков Кутев се поизгуби от публичното пространство. Покрай обявяването на бъдещия партиен проект, който се очаква да бъде оглавен от Стефан Янев обаче той отново се върна в медиите. Преди седмица той направи прогноза в студиото на NOVA, че кабинетът на Кирил Петков ще падне до края на годината.

Антон Кутев: Кабинетът ще падне до края на годината

- реклама -