Нено Димов мярка

Екоминистърът Нено Димов подава оставка до края на деня

Министърът на екологията Нено Димов подава оставка. Това събощиха източници на Flashnews.

Министърът на околната среда и водите бе задържан за 24 часа в четвъртък по разследването на Специализираната прокуратура за водната криза в Перник. Очаква се Димов да бъде обвинен за безстопанственост и длъжностни престъпления заради източения яз. “Студена”.

Министър Нено Димов е в правителството от квотата на Обединени патриоти и е предложен от ВМРО.  

Днес лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и министър на отбраната коментира, че акцията срещу Димов е цитирам „показно убийство“.

Кой е Нено Димов?

За колегите си от научните среди Димов е учен, доктор по физика. Като политик попада в медийно полезрение като явен противник на глобалните климатични промени в разрез с научния консенсус.

Роден е на 20 септември 1964 г. в София. Завършва 9 френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“, а след това математика в Софийския университет през 1991 г. През 1997 г. защитава дисертация по физика към БАН. От 1997 до 2001 г. е главен секретар на Министерството на околната среди и водите и заместник-министър на околната среда и водите.

Нено Димов, Калиакра, решениеМежду 1997 и 2000 г. е член на Управителния съвет на Европейската агенция по околната среда.

Депутат е в 40-ото Народно събрание от Демократи за силна България. Той е председател на Института за дясна политика. Носител е на Ордена на Кралство Швеция „Officer First Class“ (2000) принос в процеса на европейска интеграция на Република България.

Избран е за министър на околната среда и водите на 4 май 2017 г. от 44-ото Народно събрание. Формално той е кандидатура на ВМРО.

 

- реклама -