сн: БГНЕС

Екипажът на изчезналата подводница вероятно е мъртъв, откриха части от личните им вещи – СНИМКИ

Отломки на подводницата на индонезийския флот, която изчезна в сряда с 53 членове на екипажа, бяха открити дълбоко в Балийско море, потвърждавайки опасенията, че съдът е потънал и се е разбил. Това заяви днес ръководителят на индонезийския флот.

сн: БГНЕС

Подводницата „KRI Nangala-402“ изчезна безследно рано сутринта в сряда близо до индонезийския остров Бали, където участваше във военни учения.

„Намерените останки са предмети от вътрешността на подводницата, като гъби, бутилки с масло и предмети, използвани за молитва. Телата на членовете на екипажа не са открити“, каза началникът на щаба адмирал Джудо Маргоно, цитиран от „Ню Йорк Таймс“.

сн: БГНЕС

Отломките включват бутилки с масло, част от изстреляно торпедо, част от метална тръба, молитвена постелка и гориво.

Бутилките с мсло съответстват на това, което екипажът е използвал за смазване на перископа на подводницата, съобщи Си Ен Ен. Подводницата „KRI Nangala-402“ е построена да издържи на водно налягане на дълбочина 500 метра, но останките са открити на дълбочина около 850 метра, далеч под това, което се нарича „дълбочина на смачкване“. На тази дълбочина дори стоманеният корпус на подводница почти сигурно ще се спука от натиска.

сн: БГНЕС

Екипажите на кораби от няколко държави, заедно с индонезийския флот, прекараха няколко дни в търсене във водите северно от Бали. Времето беше от решаващо значение, тъй като според изчисленията кислородът в подводницата трябвало да е свършил рано тази сутрин в 3:00 часа местно време.

- реклама -