Спешна помощ Горна Оряховица екип медици оставки

Екипът на Спешна помощ в Горна Оряховица масово подава оставка

Екипът на Спешна помощ – Горна Оряховица, се събра на извънредно събрание и реши да подаде оставка.

Само 5 минути след края на събранието 10 човека подадоха молби за напускане на системата на спешна помощ, а останалите 40 масово заявиха, че ще ги последват.

Поводът за масовото подаване на молби за напускане е поредното нападение на медицинско лице по време на работа.

Това се случи в началото на седмицата когато 35-годишна жена от ромски произход нападна с юмруци фелдшера Наталия Армянова, а още тогава служителите в спешният център заявиха, че обмислят колективна оставка.

„Не се чувствам защитена и идвам със страх на работа. А да не говорим когато се подаде някакъв адрес особено нощно време и тръгвам само с шофьор, с какъв страх тръгвам, защото не знам там какво ме чака и дали ще се върна“, заяви Стела Маркова – медицински фелдшер.

Служителите, които днес подадоха молби за напускане в следващият месец ще изработват предизвестия, което означава, че в края на февруари няма да има достатъчно екипи, които да поемат спешните случаи в Горна Оряховица и няколко съседни общини.

„Февруари месец ще бъде критично и проблемно, ако не размислят колегите. Пациентите ще чакат, когато единственият екип, който остане на работа, когато успее да ги обслужи, няма от къде да взема други. Тука е един регион около 80 000 човека“, заяви Валентина Хаджирадева, директор на ЦСМП – Велико Търново.

Филиалът на ЦСПМ – Горна Оряховица е вторият по големина в област Велико Търново и обслужва пациенти и от общините Лясковец, Стражица, Златарица и Елена.

- реклама -