сн. БГНЕС

Екипът на клиниката по нефрология и трансплантация в Александровска болница подаде оставка

Началникът на Клиниката по нефрология и трансплантация в Александровската болница – проф. Емил Паскалев, и целият екип са подали оставка. Това каза пред журналисти директорът на лечебното заведение проф. Борис Богов.

Проф. Богов все още не е разписал оставката. Пациентите, които се лекуват и наблюдават, са над 600 и няма да останат без лечение или наблюдение, увери проф. Богов.

Ще се възползваме от седемдневния законов срок, за да отговорим за оставките на екипа – повече от 15, подчерта проф. Богов. През това време екипът не е освободен от отговорност.

Подаването на оставката е станало факт, след като се е наложило помещенията от клиниката да бъдат преструктурирани и използвани за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция.

За подаването на тази оставка проф. Богов изрази изненадата си и я окачестви като „безотговорно поведение и безотговорно отношение на един лекар, ръководител на звено, който твърди, че единствено той разбира от бъбречнотрансплантирани пациенти у нас“.

Ако през пролетта ситуацията се нормализира, клиниката ще се върне на сегашното си място, увери главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

- реклама -