Владимир Каролев, Разлог, болница, състояние, Ангелов, Балтов
Снимка: БГНЕС

Борисов праща екип на „Пирогов“ и проф. Ангелов в Разлог заради Владимир Каролев

От Здравното министерство съобщиха, че по разпореждане на премиера в оставка Бойко Борисов в болницата в Разлог ще отидат здравният министър в оставка проф. д-р Костадин Ангелов и директорът на болница „Пирогов“ проф. Асен Балтов, предаде БНТ. Както е известно, там беше настанен финансистът Владимир Каролев, който беше открит в тежко състояние, след като вчера изчезна в района на връх Малка Тодорка в Пирин при каране на сноуборд.

Той е в хирургичното отделение с политравма, има счупен череп, мозъчни кръвоизливи и травми на гръдния кош. В момента се реанимира, на по-късен етап ще бъде ясно дали и кога ще бъде транспортиран в „Пиригов“, каза за БТА директорът на МБАЛ-Разлог д-р Божидар Велев.

Министърът на здравеопазването в оставка Костадин Ангелов пътува към болницата в Разлог. Към болницата пътува и реанимационен екип от „Пирогов“ заедно с проф. Асен Балтов.

Целта е Каролев да бъде транспортиран за София, тъй като състоянието му е изключително тежко. Реанимационният екип пътува със специално оборудвана линейка.

Засега Каролев е в сравнително стабилно състояние и кръвното му е овладяно, казаха от болницата в Разлог.

Икономистът беше открит тази нощ в безпомощно състояние след проведена спасителна акция на връх Тодорка, в района на Жабешкото езеро, където през вчерашния ден е карал сноуборд.

Според спасителите, падането е продължило около 400 м. Каролев е с тежка черепно-мозъчна травма и много други наранявания.

- реклама -