Екатерина Захариева: Външната ни политика трябва да има икономическа насоченост

„Икономиката на страната ни е топ приоритет.“ Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Тя прие ръководството на Асоциацията на почетните консули.

Захариева посочи, че министерството работи усилено за подобряване на визовите услуги, за да не страда българският бизнес. ,,Разширяваме визовите центрове в Русия на над 50, в Китай – на над 15.  В Индия от март ще имаме изнесени визови центрове, за Виетнам са в ход преговори в момента“, посочи министърът.

На срещата министър Захариева обсъди възможностите за съвместна работа в сферата на международните и икономически отношения на страната ни.

,,Българската външна политика трябва да бъде икономически насочена. На всички заминаващи посланици казвам, че икономиката на страната ни е топ приоритет. България трябва да бъде добре. Това може да става чрез култура и туризъм, което би допринесло за развитието на българския бизнес“, подчерта външният ни министър.

Екатерина Захариева информира ръководството на Асоциацията на почетните консули, че по инициатива на министерството през октомври ще бъде организирана среща  на всички почетни консули, представляващи България по света. Подобен форум би допринесъл  за привличане на инвестиции към България.

 

- реклама -