Eкатерина Захариева: Ще внесем правителство в НС, дори да е на малцинството

Ще направим всичко възможно да има кабинет и ще внесем проект за правителство в Народното събрание. Това каза по bTV Екатерина Захариева от ГЕР.

Никакви имена няма да ви кажа, не стои това на дневен ред, каза Захариева. Но обясни, че от ГЕРБ ще говорят с всички партии. Надяват се на стабилно правителство, подкрепено от широк кръг. Ако трябва обаче, ще внесат кабинет на малцинството. Най-вероятно няма да бъде гласуван, но може и да ни изненадат, обясни Захариева.

„Демократична България“, не от „Възраждане“, каза още тя. Обяснението за това очакване е неколкократните идентични решения на ГЕРБ и ДБ. По думите й Захариева е убедена, че от „Възраждане“ няма да подкрепят ГЕРБ, а тя лично и не предпочитала.

Според нея Шенген трябва да е обща цел на всички партии. Трябва да се обединим, за да убедим и Нидерландия, и Австрия, каза Захариева по повод решението на двете държави да не подкрепят България на 8 декември, когато се очаква ЕС да гласува.

След връчването на мандата: ГЕРБ ще внесе проектокабинет

В петък президентът Румен Радев официално обяви кога точно ще даде първия мандат за съставяне на кабинет. Той  посочи, че това ще е в понеделник. По конституция първият мандат се дава на кандидата за премиер посочен от най-голямата парламентарна сила.

- реклама -