Екатерина Захариева: Отговорността за изпращане на оръжие за Украйна е на ПП

Отговорността за изпращане на оръжие за Украйна е на „Продължаваме промяната“. Знаят, че ние и ДПС ще ги подкрепим, но не искат да го направят, заяви Екатерина Захариева в „Още от деня“ по БНТ.

Проблемът е, че коалицията няма принципи,

няма и лидерство, допълни бившият външен министър.  За нея няма съмнение, че министърът на Украйна беше тук, за да поиска тази подкрепа от България. Всеки ден някой напуска коалицията, категорична е Захариева във връзка с противоположните ултиматуми на ДБ и БСП за изпращането на оръжие за Украйна.

Бойко Борисов: Да дадеш бронежилетки на Украйна, когато молят за оръжие, не е сериозно (Видео) – Flashnews

По-рано Бойко Борисов също коментира искането на Украйна България да предостави военна помощ на страната. Лидерът на ГЕРБ остро критикува отказа на българските власти да се ангажират с военни помощи за Украйна. Бившият премиер е недоволен и от отказът на Народното събрание да допусне за изслушване украинския външен министър Дмитро Кулеба.

„3-4 дена Кулеба се върти като сираче

в парламента“, каза още лидерът на ГЕРБ. Toй се изказа и по повод думите на министъра на туризма, който заяви, че помощите за украинците трябва да спрат и те да се интегрират на трудовия пазар и да си наемат квартири. Идва туристически сезон, как 90 хиляди души ще си плащат квартирите?, запита Борисов.

Според лидера на ГЕРБ всички критики, отправени по-рано от първия дипломат на Украйна, са насочени директно към премиера Кирил Петков.

 

- реклама -