Екатерина Захариева, ГЕРБ, кандидат-президентска двойка, Румен Радев
сн. БГНЕС

Екатерина Захариева: Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ са добре познати лица

„Кандидат-президентската двойка ще бъде обявена в рамките на срока. Тя има шанс да спечели дори да бъде обявена месец преди изборите, ако са добре познати имена в публичното пространство“. Това каза пред БНР Екатерина Захариева от ГЕРБ.

Тя допълни, че президентът Румен Радев ще бъде основен опонент на номинирания за държавен глава от ГЕРБ.

Бившите управляващи са готови на разговори с всяка една партия, която ще влезе в следващия парламент, а по думите на Захариева естественият им партньор е „Демократична България“.

„Естественият ни партньор са ДБ. Крайно време е и те да осъзнаят, че няма как да се правят, че не съществуват ГЕРБ и нашите избиратели“.

„Убедена съм, че ще бъдем първа политическа сила, защото хората осъзнаха, че призивите за изчегъртване и омразата са силни, но краткотрайни. Целта на една партия на избори е да може да реализира своята програма чрез съставяне на кабинет. За нас не е нова коалиционната култура, това е демокрацията… Българите очакват от българските политици да бъдат отговорни да намерят формулата за съставяне на кабинет. Ние сме готови да участваме в намирането на тази формула“, каза още Захариева.

Според нея българи очернят репутацията на България в Европейския парламент, „целта е да се постигнат дребни политически сметки“.

По думите ѝ РСМ не трябва да решава вътрешнополитическите си проблеми да се решават на гърба на България.

„Винаги сме им подавали ръка в трудни моменти, но България има много ясни и изпълними условия“.

- реклама -