Екатерина Захариева, ГЕРБ, кандидат-президентска двойка, Румен Радев
сн. БГНЕС

Екатерина Захариева: Българите загубиха шанса да имат един достоен президент

„Българите загубиха шанса да имат един достоен президент, който може, колкото и да звучи клиширано, да търси общите допирни точки – но това е демокрацията, надявам се да не съжалява за избора. Продължаваме промяната очевидно е партия на президента. Президентът Радев ще има много концентрация на власт, но българите няма дачакат и ще бъдат много критични“, заяви бившият външен министър от ГЕРБ Екатерина Захариева пред БНТ.

Според Захариева ГЕРБ няма сериозен спад в резултатите от изборите през юли месец.

„Това, което мога да кажа е, че ГЕРБ е във форма и това се видя и на трите избора тази година. Все пак ние сме 12 години в управлението и в нашата партия няма дрязги, разделения, ние сме единни и обединени, каза тя.

Захариева заяви, че е засрамена от думите на Румен Радев от предизборния дебат, че п-в Крим в момента е руски.

„Няма как това изречение, което се повтори: „Крим е руски, какъв да е?“ да не предизвика такива реакции. Нормално е и американците да реагират, и украинците да реагират. И аз, и бившия премиер Борисов, и Даниел Митов, всички хора, които сме се занимавали с външна политика, трябваше да реагираме по някакъв начин“, коментира Захариева.

Тя заяви, че са се сбъднали „най-мрачните прогнози“ на ГЕРБ за ситуацията в държавата – здравната, енергийната криза, както и актуаризацията на бюджета. Няма да пречим на партиите, желаем им успех в преговорите

- реклама -