Екатерина Захариева, разделение, избори, ГЕРБ
Снимка: Кадър Нова телевизия

Екатерина Захариев: Разделението в обществото доведе до това никой да не смее да говори с никого преди избори

Вече два пъти гражданите преживяват липсата на диалог между политическите формации и липсата на желание за намиране на допирни точки. Това каза в ефира на Nova News Екатерина Захариева от ГЕРБ. По думите й необходимо е предприемането на бързи мерки за овладяване на COVID кризата и последвалата я икономическа такава.

„Това разделение в обществото доведе до това преди избори никой да не смее да говори с другите. Политическите партии отричат да са водили разговори с когото и да е, това не е нормално. Надявам се след вота в неделя да сме малко по-смирени, защото хората искат стабилно правителство. Ние ще търсим решение и допирни точки, за да осигурим такова“, обясни тя.

Захариева изрази мнение, че са се загубили се 3-4 месеца за овладяване на кризата по време на пандемия.

„От България постоянно се появяват информации за фалшификации. Първо бяха тестовете, сега сертификатите- проблеми, с които другите европейски страни отдавна се справиха. Въвеждането на зелените сертификати също не трябваше да става от днес за утре. Здравните власти не спазиха това, което цяло лято обещаваха на хората. Липсваше и каквато и да е информационна кампания около ваксините“, допълни тя.

На въпрос за инхаус поръчките Екатерина Захариева отговори, че те не са незаконни, като съществуват в цяла Европа.

„Корупция не се бори с пресконференции, а с ясни действия и разследване. Най-сигурната антикорупционна мярка по отношение на обществените поръчки е това те да са електронни“, категорична е Захариева.

По отношение на машините от ГЕРБ настояват за отговори.

- реклама -