Кадър БНТ

Екатерина Йорданова: Законът за политическите партии е ясен, действията на Минеков са ПР-ход

Екатерина Йорданова е новият председател на Жени-ГЕРБ Тя е общински съветник в София. В студиото на „Денят започва“ Йорданова не коментира конкретна причина защо от ГЕРБ още не са издигнали кандидат-президентска двойка.

„Не съм част от ръководството на ГЕРБ, аз съм редови член от много години, разбира се, че нашето ръководство е взело правилното решение да обяви номинациите в последните дни, предвид тежко замърсената комуникационна среда“, заяви тя.

Йорданова подчерта, че диалогът е най-силният инструмент за постигането на всякаква политика.

„Жените наистина сме по-диалогични и вярвам, че не само жените в ГЕРБ, а жените във всички политически партии ще застанат още по-силно на позиции, за да подпомогнат диалога“, заяви тя.

Вчера се породи поредното напрежение между ГЕРБ и служебният кабинет – министърът на културата помоли партията да напусне двата етажа в административната сграда в НДК, където е настанена централата на партията.

„Законът за политическите партии е ясен, чл. 31 също, така че аз го приех по-скоро като една шега или може би някакъв пиар ход, грешно е посъветван министърът. ПП ГЕРБ още е първа политическа сила, зад нея стоят много избиратели и аз наистина не бих искала да повярвам, че някой ще тръгне след толкова много хора в нарушение на закона“, каза Йорданова.

Екатерина Йорданова коментира и обстановката с градския транспорт в София – засиленият контрол и разредените разписания.

„В 20% от транспорта ще бъдат увеличени интервалите, така че да отговорим наистина на реалните потребности и да минимизираме разходите – вследствие на пандемия ние посрещнахме кризата много достойно, не намалихме сериозно разписанията“, заяви Йорданова.

Тя подчерта, че работещите в градския транспорт също са от героите на пандемията.

„Когато има криза и проблем в обществото, тя е за всички. Колегите в Транспортна комисия и след много задълбочен анализ в ЦГМ правят предложение за увеличаване на интервалите само в определени диапазони от време, когато има наблюдение, че автобусите са празни“, каза Йорданова.

По думите ѝ това са частни мерки и там, където не се налага да има пълен обем на транспортната услуга.

- реклама -