Екатерина Йорданова, Жени-ГЕРБ, организация, председател
снимка: Съюз на транспортните синдикати в България

Екатерина Йорданова е новият председател на Жени-ГЕРБ

Днес се проведе Национално общо събрание на Жени-ГЕРБ. По време на форума, който се проведе изцяло онлайн заради противоепидемичните мерки, за председател на нежната половина на ГЕРБ бе избрана Екатерина Йорданова.

Нейната номинация бе подкрепена от общо 840 делегати на днешното заседание на Националния изпълнителен съвет на организацията. Петима се въздържаха, а други пет бяха против.

От 2011 г. Йорданова е общински съветник в Столичния общински съвет, вицепрезидент е на Международната транспортна федерация и др., член на Надзорния съвет на европейската агенция за транспортна безопасност, магистър по международни отношения, владее няколко езика.

В обръщението си към делегатите на събранието тя обяви, че ще работи за овластяването на жените и равните им права с мъжете, но подчерта, че в ГЕРБ това вече е направено.

„Много е важно в битките за женско равенство да застанат мъжете. Те са изключително важни – разбирането, съпричастността им могат да ни дадат възможност да променим света. В целите за устойчиво развитие на ООН в програма 2020-2030 отново присъства равенството между мъжете и жените. Предишните цели не успяха да го постигнат. Във всички организации, които съм ръководила, първата и основна тема винаги е била овластяването на жените. Това навсякъде е огромен проблем. За щастие, това тук в ГЕРБ и с лидера, който имаме Бойко Борисов това не е първи приоритет“, коментира Йорданова след избора.

„ГЕРБ е дала един огромен брой жени в политиката, в местните власти, жени народни представители, първата жена кмет на столицата, народни представители в Европа, първата жена председател на Народното събрание. Жените имат незаобиколимо място в ГЕРБ. Но задачата ние да пренесем този модел във всеки град, в обществото“, продължи тя.

- реклама -