Айнтрахт Франкфурт
Снимка: ЕРАБГНЕС

Айнтрахт ще има по 6500 зрители на мачовете си

Айнтрахт Франкфурт стана вторият клуб от Бундеслигата, който ще играе домакинства през ограничен брой зрители. Преди орлите разрешение за това получи Лайпциг.

6500 души ще могат да гледат Айнтрахт на живо на стадиона. Разрешение за това дадоха и кметът на града Петер Фелдман и главният здравен инспектор Щефан Майер. Въпросните 6500 късметлии ще бъдат избрани чрез специална лотария. В нея ще участват всички 31 000 притежатели на сезонни билети. Освен това зрителите ще трябва да спазват стриктно дистанция от 1,5 метра.

„Щастлив съм, че феновете се връщат на стадиона – те са солта на играта. Но те ще бъдат на стадиона само, ако инфенцията е под контрол. Така че трябва да се спазват правилата. Маската може да е некомфортна, но същото е и с предпазния колан. Но и двете спасяват животи“, коментира кметът Фелдман.

Вторият отбор от града – ФШФ също получи право да играе мачовете си пред зрители. Те обаче ще са само 650.

„Начинът, по който ще бъдат разпределени билетите, гарантира, че ще можем да проследяваме всички контакти. Предпочитам точно такива регулирани събития. Тук може да се следи за хигиена и дистанция“, каза Майер.

 

- реклама -