Еган Бернал, падане

Еган Бернал е в болница, след като се блъсна в автобус

Еган Бернал е приет в болница след тежкък сблъсък с автобус, потвърди тимът му Инеос Гренадиърс. Победителят в Тур дьо Франс 2019 и Джиро д’Италия 2021 е в „стабилно състояние“. Инцидентът е станал по време на тренировка в Колумбия. Той е блъснал спрял автобус на пункта за плащане на тол такса Ел Робле.

Според първоначалните информации травмите му са били леки. Според по-пълните вести обаче той е със „счупен таз, травми на гърдите, счупени кости и травма на долен крайник„. Клиниката в Богота, където е настанен, обяви, че той ще претърпи няколко операции. После състоянието му ще бъде оценено отново.

25-годишният Еган Бернал само преди дни подписа нов договор с Инеос Гренадиърс. Контрактът е със срок до 2027-а. Той трябваше да започне сезона във втората седмица на февруари, а по-късно да се изправи срещу Тадей Погачар в обиколката на ОАЕ. Но това явно няма как да се случи.

Само преди седмица Бернал и съотборникът му Ричард Карапас се разминаха с друга катастрофа. Тогава те замалко не бяха отнесени от автомобил, изпреварващ на забранен участък.

- реклама -