Efbet, Левски

Efbet иска да купи Левски и да дава по 8,5 мнл. лв. на година

Хазартният оператор Efbet е изпратил предложение за финансова помощ на Левски. Условието обаче е прехвърляне на собствеността на отбора. Това съобщиха официално от синия клуб.

В писмото обаче не се посочва на кого следва да бъде прехвърлена собствеността. Но пък е  посочена сума под формата на спонсорство при евентуално изпълнение на условието.

„За да избегнем спекулации, публикуваме до всички полученото писмо, тъй като то засяга както отбора, така и всички фенове. Така поставеното условие е изцяло в компетенциите на мажоритарния собственик на клуба. „ПФК Левски“ активно търси решение за гарантиране на финансовата си стабилност и оценяваме всяко реално предложение, което може да бъде изпълнено и да помогне на отбора“, се казва в изявление на сините.

Доскоро се смяташе, че Efbet и част от фирмите на изпадналия в немилост собственик на Левски Васил Божков. Хазартният оператор обаче официално опреверга това. Освен това прокуратурата разследва Божков именно по жалби на основните акционери в Efbet.

Вчера изпълнителният директор на клуба Павел Колев обяви, че сините имат 16-17 млн. лева дългове и едва 200 000 лв. налични в сметките си.

- реклама -