бебе

Едномесечно бебе е в реанимация, разследват родителите за насилие

Прокуратурата е започнала разследване срещу родителите на едномесечно бебе, което е оперирано в „Пирогов“. Пеленачето е с опасност за живота.

Получило хематом

Детето е заведено в събота в болницата в Самоков от родителите му, които съобщили, че плаче и повръща. Лекарите поставили диагноза чревна инфекция. Наложило се обаче малкия Стоян от Долна баня да бъде спешно транспортиран в „Пирогов“.

Още тогава самоковските медици подават сигнал за насилие над майката и детето.

В София лекарите решават, че бебето е за Инфекциозна болница. Там обаче състоянието му се влошава драстично, а медиците откриват хематом в главата му и го връщат на „Пирогов“ за спешна операция.

Семейството: Лекарите са го били

Родителите са задържани за 24 часа, след което са били освободени. Техните близки в ромската махала на Самоков смятат, че хематома бебето е получило докато е било транспортирано от болница в болница.

Майката не е била допусната до линейката при последното транспортиране на бебето към „Пирогов“, затова семейството смята, че лекарите може да са го изпуснали или то да е било удряно.

От лечебното заведение, твърдят, че след като се се усъмнили, че бебето може да е било насилвано решили да спрат достъпа на родителите до детето им.

Разследването

Окръжна прокуратура-София вече е започнала разследване за опит за убийство срещу неизвестен извършител. 25-дневното бебе е оперирано и лекарите се борят за живота му.

източник: Нова тв

- реклама -