Транспект, Георги Атанасов, писмо
Снимка: БГНЕС

Една от фирмите с кредит от ББР към Кирил Петков: Няма начин да ни въвлечете във вашите политически манипулации

От фирма „Транспект“ АД разпространиха отворено писмо до медиите, в което посочват, че кредитът към ББР е инвестиционен и лихвата от 4% по него е била намалена до 3,5%.

В писмо до медиите от компанията уверяват, че заемът е преобезпечен, както и редовно обслужван.

Транспект АД бе една от двете фирми, посочени от министъра по-рано днес като отказали контакт с него. Останалите шест били пратили писма с обяснения за какво ползват кредитите си.

Компанията е за автобусни превози. Секторът е сред най-засегнатите в условията на пандемия и поради обема на бизнеса не получава помощи, изтъква директорът на компанията Георги Атанасов.

Исканият от вас разговор е с единствена цел да бъде ползван като индулгенция за направеното от вас внушение, чрез разкриване на банкова тайна, че няколко дружества, сред които и нашето, са злоупотребили с обществен ресурс, отсича Георги Атанасов.

„Няма начин да ни въвлечете във вашите политически манипулации, не сме актьори в комедийните ви скечове“, пише в писмото до служебния икономически министър.

От фирмата изразяват разочарование по отношение на липсата на адекватна подкрепа и помощ в условията на пандемия, поради което към министъра не се обръщат с уважаеми. Разочаровани са и от третирането им като престъпници, че са взели кредит, вместо да бъде зачетен фактът, че са млади хора, които са избрали да работят в България, а не зад граница.

- реклама -