Една година безуспешно търсят убиеца на Георги

Точно на 2 юни посред бял ден миналата година 16-годишния Георги беше открит с прободни рани на пейка в един от най-големите и оживени столични паркове, в близост до сградата на Българското национално радио. Въпреки всички гръмки изявления от страна на МВР и прокуратура виновни все още няма.

На следващия ден главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че лични мотиви са сред версиите за убийството на 16-годишния младеж. За убийството Цацаров увери, че се работи в изключително голям капацитет и с най-доброто, с което разполага и МВР, и прокуратурата. В същия ден и вътрешният министър Румяна Бъчварова съобщи, че е отпаднала версията, че причина за смъртта на 16-годишното момче в Борисовата градина в София е любовен сюжет и остава версията за сбиване между привърженици на отделни спортни клубове.

4 дни след това полицията започна да издирва младеж, за който се предполага, че е свързан с убийството на 16-годишния Георги.

Малко по-късно се чуха гръмките изказвания и на директора на ГД „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски – „използваме целия ресурс на полицията, за да бъде разкрито убийството на младежа в Борисовата градина. Това е изключително важно разследване, защото става дума за млад човек, без криминални регистрации и са включени всички екипи от криминалните отдели на СДВР и ГД „Национална полиция“.

georgi ubiistvoПрез юли МВР разпространи и кадри в близък план на момчето, което издирва във връзка с убийството на ученика, на които се виждаше кръв по главата на младежа.

Година по-късно виновен няма. Това е третото убийство в Борисовата градина за последните по-малко от десет години.

През 2008 г. в Борисовата градина беше убит студентът по медицина Михаил Стоянов. 28-годишната Яна Кръстева бе удушена в алеите на парка три години по-късно.

- реклама -