децата

Една четвърт от децата под 6 години използват смартфон

Скорошно проучване доказва, че една четвърт от децата под 6-годишна възраст използват смартфон. Родители обаче настояват, че минималната възраст за децата да разполагат със собствен мобилен телефон трябва да бъде 11 години.

Оказва се, че Samsung е по-предпочитана марка за първи телефон, измествайки Apple от първото място.

Три четвърти от родителите признават, че са похарчили повече от 500 паунда за първия телефон на детето, а две трети споделят, че не трябва да ограничават месечните си разходи.

децата

Учените установят, че осем от всеки десет родители не ограничават времето, което децата прекарват със смартфон в ръце, а цели 75% не контролират достъпа до интернет.

Лиам Хоули, провел проучването, обяснява, че смартфоните са най-важната част от технологиите, които всеки човек притежава, защото позволява бързия контакт с останалия свят.

децата

Освен за разговори и текстови съобщения, 38% от децата използват телефоните си да играят електронни игри. Сред най-често използваните приложения на смартфоните са още Snapchat и приложенията за музика и видеоклипове.

Родителите трябва да обърнат сериозно внимание на това по колко време прекарват децата им, използвайки смарт телефон, а също и по какъв начин използват интернет, за да се предотврати повишаването на цифрите.

Източник: Independent

- реклама -