Едмон Назарян

Едмонд Назарян: Исках да докажа, че мога да надвия най-силните – Снимки

Вярата в собствените възможности и непримирният дух са станали причина за европейската титла при мъжете в Рим.

Това заяви 18-годишният ни европейски шампион Едмон Назарян на Терминал 2 при завръщането си от първенството на Стария континент в Рим. Назарян-младши грабна европейската титла в категория до 55 кг в класическия стил.

Снимка: БГНЕС

„Почти всички не очакваха от мен такъв дебют. Водеха ме само за опит, да видят как се боря, как се чувствам. Настройвах се във всяка среща и исках да докажа, че мога да надвия най-силните борци в моята категория. Просто ми се получи и съм много щастлив. Не мога да го обясня с думи. Баща ми, целият в сълзи, гледам го и викам: „Какво направих аз? Успях да стана шампион при мъжете!“. Голямо нещо! Не се отказвам! Винаги, до край! Тръгвам, взимам още медали, колкото се може повече искам да придобия в този спорт. Родих се като нормален, после лека-полека тренирах и ми се получава“, заяви Назарян.

Снимка: БГНЕС

Баща му Армен също бе много щастлив от успеха на сина си.

„Той е мотивиран да се бори докрай, много хватки прави, не се предава, като мен. Ами, вече той ме надмина, на 18 години стана европейски шампион, аз на 19 години записах първата си титла – живи и здрави, да се качи в олимпийската категория“.

„Само изхвърляне прави забързано. Много е вълнуващо да наблюдавам сина си отблизо, той ще ме надмине, ще ме зарадва, такова нещо не съм виждал много години – цял свят дойде да гледа, до го поздравява. Вчера направи 18 години и сега надвива световни и европейски шампиони. Аз съм спокоен, трябва да има 3-4 такива момчета и после към олимпийската категория“, сподели Назарян-старши

- реклама -