Едмонд Назарян

Едмонд Назарян стигна финала на Европейското в Рим

Едмонд Назарян записа нова впечатляваща победа при дебюта си на Европейското първенство по борба за мъже в Рим. Така той стигна финала в категория до 55 кг на класическия стил.

18-годишният талант тушира най-сериозния си съперник до момента – Елданиз Азизли (Азербайджан)  – и утре ще спори за титлата. Двукратният европейски шампион за кадети изоставаше с 0-5, но успя да изравни резултата. Той атакува в последните секунди и тушира световния и европейски шампион от 2018-а. Така утре в спор за титлата Едмонд Назарян ще излезе срещу руснака Виталий Кабалоев. Кабалоев е настоящият европейски шампион за мъже.

По-рано синът на Армен Назарян постигна две победи. Нашият борец надви на старта норвежеца Сноре Лунд с технически туш 8-0 само за 51 секунди. После той постигна нов технически туш 14-2 над италианеца Джовани Френи. Това му отне 1:37 мин.

Останалите българи се надяват на съперниците си

Останалите ни представители загубиха и очакват съперниците им да ги изтеглят в репешажите. Най-напред стигна Тарек Абделслам. Европейският шампион от 2017-а постигна две победи в категория до 87 кг. Той се справи с чеха Петер Новак с 3-1 и шведа Емил Сандал с 3-0, но на четвъртфиналите натурализираният египтянин бе туширан от Ислам Абасов (Азербайджан), европейски вицешампион от 2019-а.

Бронзовият медалист от Световно и Европейско първенство Айк Мнацканян пък претърпя поражение в дебюта си до 77 кг. Арменецът с български паспорт бе спря от азера Санан Сюлейманов с 3-5. Съперникът му обаче стигна полуфиналите.

До 130 кг Радослав Георгиев претърпя поражение от Микола Кучми (Украйна) с 0-6. Противникът му обаче успя да победи в следващия кръг най-титулувания в категорията Реза Каялп (Турция). Кучми надви 9-кратнс, европейски шампион с 5-1. Така в следобедния сеанс Кучми ще се бори с румънеца Алин Чурариу.

От надпреварата отпадна Никълъс Сулев (63) след загуба от Рахман Булучи (Турция) с 0-9. Противникът му падна в следващия кръг и Сулев ще гледа отстрани.

- реклама -