Едмънтън - Флорида
Снимка: x.com/SNstats

Едмънтън изравни серията за Купа Стенли

Едмънтън Ойлърс победи с 5:1 гостуващия Флорида Пантърс и изравни резултата във финала за Купа Стенли. Така новият шампион в НХЛ ще бъде определен след седми мач. В момента и двата тима имат по три победи.

Ойлърс станаха пъряит отбор от 45 години насам, наваксал пасив от 0-3 успеха във финала. В историята на НХЛ има само един обрат от 0-3. Той е от сезон 1941/42 г., когато Торонто Мейпъл Лийфс обръща Детройт Ред Уингс.

В „Роджърс Палас“ домакините от Едмънтън успяха да вземат преднина още в осмата минута чрез Уорън Фьогеле. В началото на втория период и в края му Адам Енрике и Зак Хайман доведоха резултата до 3:0.

Александър Барков върна надеждите на Флорида с попадение по-малко от две минути след старта на последната третина. В самия край на срещата Райън МакЛауд и Дарнел Нърс с голове на празна врата оформиха изразителния успех на Едмънтън.

Седмият мач от серията ще бъде в Сънрайз във вторник, 25 юни. Там Пантърс спечелиха два от предишните три мача, но Едмънтън взе последния двубой там с 5:3.

- реклама -