Литекс мотърс автомобили несъстоятелност Great wall

Единственият производител на автомобили у нас – „Литекс Моторс“ иска обявяване в несъстоятелност

Единственият производител на автомобили у нас –  „Литекс моторс“ тръгна към фалит

Компанията е подала молба за обявяване в несъстоятелност. Това става ясно от съобщение, изпратено от компанията до медиите. Писмото е подписано от изпълнителния директор на дружеството Илия Терзиев.

Причината за това е, че от Корпоративна търговска банка (КТБ) са подали втора претенция към компанията в размер над 57 милиона лева.

„Във връзка с появилите се днес публикации в медиите, като представляващ „Литекс Моторс“ АД, съм длъжен да заявя следното:

На 17.02.2017 год., от Корпоративна Търговска Банка (в несъстоятелност) беше подадена втора по ред искова претенция към „Литекс Моторс“ АД на стойност 57 032 821, 60 лева.

С цел запазване на дружеството, интересите му и интересите на други негови кредитори, и по препоръка на юридическия екип на „Литекс Моторс“, на 24.02.2017 год. се наложи подаването на молба за откриване на производство по несъстоятелност.

Искът е нормална защитна реакция и срещана практика при инвеститорите клас А.

Делото не е в ход и производството не е стартирало, а „Литекс Моторс“ АД е нормално функционираща компания”, се казва в съобщението до медиите.

Подобно искане е отправил и един от кредиторите й – застрахователят „Булстрад Виена иншурънс груп“.

Заводът  край Ловеч, където  се сглобяваха китайските автомобили не работи от месеци.

- реклама -