лекоатлетка

Единствената лекоатлетка на Русия аут от Олимпиадата

Дария Клишина, която беше единствената руска лекоатлетка, допусната до участие на Рио 2016, все пак няма да се състезава в Рио 2016.

„Решихме да отменим силата на разрешителното на Дария Клишина за участие на Олимпиадата. Настоящата ни позиция се основава на нова информация, която получихме през последната седмица“, признаха от международната атлетическа асоциация.

Клишина и нейният екип подадоха жалба до Спортния арбитражен съд срещу отстраняването на състезателката по висок скок от олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Обжалване

Рускинятя Дария Клишина, която бе изхвърлена от Олимпийските игри в Рио обяви, че е станала жертва на системата, след като първоначално получи разрешение, а днес бе спряна от участие.

„Аз съм чист атлет и съм го доказала много пъти. От три години съм в САЩ и съм била тествана изключително извън антидопинговата система, която е под въпрос. Аз съм жертва на тези, създали система за манипулиране на нашия красив спорт, виновниците, които го използват за политически цели“, заяви руската атлетка.

- реклама -