Единият от двамата обвинени за смъртта на Тоско остава в ареста

Единият от двамата млади мъже, задържани във връзка с нападението и последвалата смърт от удар на автомобил на 28-годишен български футболен фен в Солун, беше оставен в ареста вчера.

Решението за затвор на 24-годишния мъж, очакващ процес, беше прието от съдията и прокурора, който разглежда случая. Той е обвинен в принос за смъртта на 28-годишния българин и за нанасяне на тежка телесна повреда по време на нападение от около 10 местни фенове върху трима български привърженици на съперничещ футболен отбор.

Съдебното следствие по-рано тази седмица установи, че българинът е бил убит в резултат на удар от кола, докато се е опитвал да избяга от ултрасите. 26-годишният водач на автомобила също е обвинен, че е избягал от мястото на произшествието и е бил освободен от ареста в сряда.

Вторият младеж, замесен в инцидента, който е на 26 години, също беше освободен в четвъртък.

Припомняме, Тоско Бозаджийски с двама свои приятели беше атакуван от от група от около 15-20 ултраси, въоръжени с бухалки, в близост до паркинг в центъра на града. Българите са набити, а при инцидента жертвата е паднала на уличното платно, където е ударена фатално от преминаващ автомобил.

- реклама -