един убит и 203 ранени в Неапол
Снимка: gazzetta.it

Един убит и 203 ранени при празненсвата в Неапол

Един човек е бил убит, а 203 са ранени при лудата нощ в Неапол. Южният град празнува първата титла на Наполи от 33 години насам. Информацията за един убит човек е на полицията и се цитира от „Гадзета дело Спорт“.

Починалият е на 26 години и се казва Винченцо Констанцо. Той е бил прострелят в района на Пиаца Волтурно. Жертвата е известен на полицията и има досие с предишни престъпления.

От 203-ата ранени, 22-ама са с по-сериозни проблеми. Четирима от тях са ранени от куршуми, а има също така жертви на атаки с нож, хора, пострадали от фойерверки, счупени крайници, астматици и т.н. Има пострадали и трима полицаи.

Осем ранени имаше и в Удине, където Наполи стана шампион. Там имаше сблъсъци на терена между фенове на домакините и такива на южняците. Още в сряда ултрасите на северняците обявиха, че няма да позволят титлата да бъде празнувана на техния стадион. Фенове на Наполи, естествено, обаче нахлуха на терена след последния съдийски сигнал, след това направиха и тези на Удинезе. Докато полицията се намеси и раздели агитките, пострадаха осем души. Двама от пострадалите са в болница – един с травми по главата и един със счупен крак.

- реклама -