стрелба

Един ранен при стрелба в училище в Калифорния

Средното училище на Риджуей в Санта Клара, Калифорния, намиращо се на 80 километра северно от Сан Франциско, е затворено след съобщения за стрелба.

Един човек е ранен при стрелбата в гимназията, съобщи полицията, цитирана от „Дейли мейл“.

Съобщава се, че полицията в Санта Роза е задържала заподозрения. Все още се издирва оръжието на престъплението.

„Тази сутрин имахме стрелба в кампуса на гимназията в Риджуей. В момента имаме изключителен заподозрян. Има един пострадал. Понастоящем това не изглежда да е масова престрелка”, гласи съобщение на полицията в Санта Роза. В полицейското съобщение се казва, че пострадалият е прострелян в корема мъж.

Няколко училища в района са затворени. В докладите се казва, че на мястото са пристигнали множество въоръжени SWAT екипи.

Инцидентът се случва ден, след като Министерството на правосъдието на САЩ заяви в съобщение за пресата, че училищата в Съединените щати ще получат 85,3 милиона долара от федералното правителство на САЩ за безвъзмездни средства за борба с училищните стрелби и други инциденти с насилие.

„Чрез обучение на преподаватели и ученици и чрез подобряване на мерките за сигурност в училище можем да направим училищата и техните общности по-безопасни“, казва в съобщението генералният прокурор на САЩ Уилям Бар.

- реклама -