Андреа Руменова убийство Галиче Аксел Олеков

Един от задържаните за убийството в Галиче е признал, че е заклал 18-годишната Андреа

Един от задържаните за убийството в Галиче призна вината си.

След цяла нощ разпити Аксел Олеков е направил пълни самопризнания пред разследващите. Първоначално двамата задържани са отричали да имат нещо общо с престъплението. След поредица от противоречиви показания обаче в крайна сметка Олеков е признал деянието.

Мотивът за нападението е сексуален.

Криминалистите до сутринта са издирвали ножа, с който се предполага, че Андреа е била убита, ключа от дома й и червен портфейл, който е също е бил изчезнал. По информация на братовчеда на момичето вътре е имало 300 лв., които баща й е изпратил от Англия.

18-годишната Андреа беше намерена с прерязано гърло вчера, в двора на къщата, в която живеела сама от няколко дни. Тялото е открито от роднина.

Андреа често споделяла, че се страхува, но на никого не разказала точно от какво. Само помолила съседката баба Илиана да поглежда към тях и да я пази преди 3-4 дни, когато решила, че няма да нощува у чичо си, както до сега.

Тя беше намерена сутринта в ромската махала на селото гола, пребита и с прерязано гърло в двора на къщата, в която живее. Според първоначалната информация преди да бъде убита, тя е била изнасилена.

Баща й Асан Руменов работи в Англия, а след развода майката живее с новия си мъж в Галиче.

Андреа е учила в XI клас в гимназия „Христо Ботев“ в селото.

Аксел Олеков е криминално проявен. Днес съдът в Бяла Слатина ще решава дали да го остави за постоянно зад решетките.

Хората от селото твърдят, че цялата им фамилия е опасна.

Преди години дядото на задържания е нападнал полицаи. „Мислим да направим подписка и да изгоним цялото му семейство от селото. Надявахме се да не е така и да не сме живели с такова чудовище”, каза пред Нова телевизия Касъм Касъмов.

 

 

- реклама -