COVID-19
сн. БГНЕС

Един ден с COVID-19: Уникални снимки от различни точки на света показват живота в пандемия

Тази снимка показва как руски маратонец кара колело на балкона си в жилищна сграда на Москва. Това е само малка част от дневната му рутина, с която поддържа формата си по време на извънредното положение – другите му упражнения включват крос между 15-те етажа на блока му и лицеви опори на площадките на апартаментите. Русия е под карантина до 11 май.

Ето още снимки, които ще ви разкрият как изглежда един ден от пандемията в различни краища на планетата.

сн. БГНЕС

Този Робокоп не е сцена от някоя филмова площадка. Действието се развива по улиците на индонезийския град Бандунг, където служител на местната власт, облечен в костюм на робот обикаля улиците и призовава хората да си стоят у дома.

сн. БГНЕС

По същото това време в Маями полицай събира ограничителните ленти от Саут Поинт Парк. След като последните няколко седмици парковете бяха затворени за посещения, местната власт взе решение да разреши отново на хората да се разхождат в тях.

сн. БГНЕС

Продавач на сладолед се упражнява да подава на клиентите си вкусното италианско джелато с роботизирана ръка в Рим. Италия все още е в извънредно положение, но страната се готви постепенно да започне да отваря някои заведения и ресторанти.

сн. БГНЕС

Алесандро от Кафе Атенео пък тества новата си плексигласова преграда, която ще го предпазва при контакт с клиентите.

сн. БГНЕС

6-годишната Минади Саханса Питавела от Шри Ланка не е виждала баща си от 40 дни. Мъжът е здравен работник и е бил на първа линия в борбата с COVID-19. Миндика Джанака успява да се прибере в къщи за рождения ден на момиченцето си, но тъй като трябва да спазва карантина, той може да я поздрави за празника само през затворения прозорец.

сн. БГНЕС

Белгиецът д-р Оливие, заедно с медицинските сестри Шарлот и Патриция преминават с усмивка и танц през тежкото си ежедневие в отделението за коронавирус на болница в Брюксел. Тримата се включиха в предизвикателство за медици в популярното приложение Tik-Tok.

сн. БГНЕС

В същото време тяхната колежка Елени Грива от Атина разнася обяд на пациенти с коронавирус в болница Атикон.

А, бившия премиер на страната и настоящ опозиционен лидер Алексис Ципрас се изявява от парламентарната трибуна зад дебело парче стъкло.

сн. БГНЕС

На „Даунинг стрийт“ 10, където е резиденцията на британския премиер Борис Джонсън пък не спират да пристигат цветя. Дни след като оздравя от COVID-19, той и приятелката му станаха родители.

сн. БГНЕС

Кристоф Бланк е учител в частното училище Еколе Аредваз в Сион, Швейцария. Повече от месец той преподава на учениците си онлайн, но децата му липсват много. Затова той е поставил снимки на възпитаниците си по чиновете и си представя, че те са в стаята при него.

сн. БГНЕС

В дома за стари хора Бургерхайм, Швейцария са изградили специални стъклени клетки, в които техните обитатели могат да се видят за малко със своите дъщери и синове.

сн. БГНЕС

Съпрузите Нутерс от Нидерландия не са се срещали от пет седмици. Мъжът живее в дом под медицински грижи. Служителите се смилили над симпатичната двойка и им осигурили платформа за бране на череши, за да изпият чаша чай заедно в социална дистанция.

сн. БГНЕС

В същото време персонала на болницата Лазаро Спаланзани в Италия приема дарение от кислородни машини за обдишване, с които ще спасяват човешки животи.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

A, техни колеги в Ивердон ле Бен, Швейцария правят бързи тестове за коронавирус в мобилна лаборатория. Хората не е нужно дори да слизат от колите си за да бъдат изследвани.

В Кашмир пък нетърпеливи да си купят нови книги след 35 дни строги мерки хора се наредиха пред книжарниците. Хората дисциплинирано спазват дистанция и се редят на опашка под зоркия поглед на полицията.

сн. БГНЕС

А, в Берлин вече има маскомати – вендинг машини, от които може да си вземете памучна предпазна маска.

сн. БГНЕС

Така изглежда на 30 април едно от най-натоварените летища в света – това във Франкфурт.

сн. БГНЕС

В Сао Паоло бразилски гробари погребват починали от COVID-19 затворници.

сн. БГНЕС

 

- реклама -