Венецуела

Двама загинаха при сблъсъци след затварянето на границата Венецуела – Бразилия

Двама души загинаха, а няколко са ранени на границата между Венецуела и Бразилия. До сблъсъците се стигна след като Николас Мадуро затвори границата.
Венецуелски войници са открили стрелба по хора, които опитвали да отворят участък от южната граница с Бразилия. В резултат от тази голяма операция на опозицията, целяща да отвори пътя за доставка на международна хуманитарна помощ в разорената латиноамериканска страна, е регистриран смъртен случай, а много активисти са били ранени, пише електронното издание на вестник Washington Post, цитирано от Фокус. По-късно бе съобщено, че загиналите вече са двама.

Междувременно, надпреварата между Николас Мадуро и Хуан Гуайдо прерасна в концертен двубой. Музикалната схватка между двамата ще се проведе от двете страни на моста, който свързва Венецуела с Колумбия. В колумбийския град Кукута се събраха над 250 000 зрители, а събраните дарения за венецуелското население се очаква да достигнат 100 млн. долара. Благотворителният концерт е организиран от британския милиардер Ричард Бренсън.

От другата страна на моста, на 300 м от Какута, след няколко часа започва концертът „Долу ръцете от Венецуела“. Събитието е организирано от правителството в Каракас и ще продължи до неделя.

По-рано Русия предупреди, че утре ще бъде направен опит камиони с хуманитарна помощ да влязат във Венецуела. Москва определи това като „американска провокация“, която ще доведе до сблъсъци.

- реклама -