Един час ГЕРБ и ИТН обсъждали политики, не и подкрепа за кабинет и имена (Видео)

Един час ГЕРБ и ИТН обсъждали политики, не и подкрепа за кабинет и имена. Малко над час продължи срещата на ГЕРБ-СДС и „Има такъв народ“ за съставяне на правителство.

Двете формации обсъдили политики

и приоритети, но не е ставало въпрос за подкрепа на кабинет с първия мандат, състав и структура на Министерски съвет или кандидат за премиер.

Това разказаха представителите на двете формации

пред медиите след края на срещата.

Ако очаквате някаква конкретика, трудно мога да ви дам такава, защото просто изслушаме техните идеи и от там нататък трябва да ги обсъдим с колегите.

Това е само първата среща. Нямаше конкретика. В момента няма какво точно да се каже. Само изслушаме колегите и споделихме някои наши идеи, разказа Тошко Йорданов.

От страна на ИТН на срещата бяха

Тошко Йорданов Станислав Балабанов и Павела Митова.

Имена на евентуален премиер не са били обсъждани. Иначе от ИТН продължават да държат на експертен кабинет, каквото предложиха и от партията на Бойко Борисов.

Те изложиха идеи по конкретни сектори, ние ги изслушаме, казахме кои неща са добри и това беше, лаконичен бе Йорданов,

на четириминутен брифинг в парламента.

Той отговори само на един въпрос, след което тримата си тръгнаха и не отговориха на повече въпроси.

ИТН е втората политическа сила, с която ГЕРБ се срещна за преговори за съставяне на правителство и приоритетите на 50-ото НС.

Вчера преговорният екип на ГЕРБ-СДС

Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян разговаряха и с представителите на ДПС, с които постигнаха съгласие за нов Наказателен кодекс, антикорупционна реформа и привличане на чужди инвестиции.

Среща отказаха от ПП-ДБ, „Възраждане“ и БСП.

Вероятно и „Величие“ няма да се явят, тъй като лидерът на партията Николай Марков обясни, че няма да преговаря с „контактьорки“, а иска лидерска среща.

- реклама -