Ед Шийрън
Ед Шийрън

Ед Шийрън е най-продаваният изпълнител в света през 2017 г.

Британският певец Ед Шийрън бе обявен за най-продавания творец в света през 2017 г. от световната група за музикална индустрия IFPI.

Sheeran’s ÷ (Divide) беше най-продаваният албум на миналата година, а „Shape of You“ беше най-продаваният сингъл, съобщи лондонската IFPI.

Шийрън е петият получател на наградата „Глобален рекордьор на годината“ след One Direction (2013 г.), Тейлър Суифт (2014 г.), Адел (2015 г.) и Дрейк (2016 г.).

„Успехът, който Ед постигна, е учудващ и свидетелство за способността му да пише и изпълнява песни, които се свързват с истински глобална фенска подкрепа“, заяви главният изпълнителен директор на IFPI Франсис Мур.

Дрейк застана на второ място в класацията, следван от Тейлър Суифт, Кендрик Ламар, Еминем, Бруно Марс, The Weeknd, Imagine Dragons, Linkin Park and The Chainsmokers.

Макс Лусада, главен изпълнителен директор на Warner Music UK, каза, че „способността на Шийрън да разказва истории и да накара хората да се чувстват е това, което го изважда от тълпата“.

Шийрън беше победен от Стормзи на Британските награди в Лондон миналата седмица, но по-рано този месец взе „Най-доброто поп соло“ на наградите Грами в Ню Йорк за „Shape of You“.

- реклама -