Джошуа - Кубрат Пулев
Снимка: twitter.com/matchroomboxing

Джошуа ще се бие с Усик, Фюри – Уайлдър ще е на 24 юли

Световната боксова организация (WBO) нареди на Антъни Джошуа да защити пояса си срещу Олександър Усик. Боксьорите в тежка категория разполагат с десет дни, за да подпишат договор за сблъсъка.

Джошуа трябваше да се бие с Тайсън Фюри в Саудитска Арабия на 14 август и победителят да обедини всичките четири пояса. Мачът за абсолютната световна титла обаче се разпадна драматично само дни, след като беше обявен. Причината е съдебно решение, че Фюри трябва да се бие с Дионтей Уайлдър преди 15 септември. Американецът пък отказа да приеме неустойка, за да се оттегли. Така Уайлдър ще се бие с Фюри на 24 юли в Лас Вегас.

Първият двубой между двамата през 2018-а приключи с равенство. През февруари 2020 Фюри стигна до категоричен успех след технически нокаут в седмия рунд. „Уайлдър, този договор е подписан. Ще бъдеш размазан. Когато казвам „размазан“, имам предвид размазан. Ще те нокаутирам. Един рунд и падаш. Ще притежавам душата ти, всичко“, заяви Фюри.

Усик – бивш носител на абсолютната световна титла в полутежка категория е непобеден до момента. „Доколкото знам, Ей Джей е готов да приеме предизвикателството. Двубоят може да се проведе навсякъде, включително на „Уембли“. Все още обаче няма нещо конкретно“, каза промоутърът му Александър Красюк.

- реклама -