Джордж Майкъл

Джордж Майкъл се борил с рязко напълняване преди смъртта си

През последните месеци от живота си Джордж Майкъл е имал здравословни проблеми, които са довели до рязко покачване на теглото му. Американският сайт TMZ публикува снимка на певеца, направена през септември в лондонски ресторант. От нея се вижда, че музикалната легенда е качил доста килограми, което до известна степен може да обясни изненадващата му смърт, за която бе съобщено че е в следствие на сърдечна недостатъчност.

Джордж Майкъл почина навръх Коледа на 53-годишна възраст.

Последното десетилетие, освен със зависимостта си към наркотиците той се е борил и с тежка форма на депресия, съобщават медиите на Острова. Тя се е обострила особено силно през последната година, което е накарало покойния певец да потърси помощ в най-скъпата тераптевтична клиника в света – Kusnacht Practice край Цюрих.

67677

Самият той неотдавна си призна, че пуши по 25 цигари марихуана на ден, като не рядко я комбинира с кокаин.

Седмичният престой в клиниката струва 70 хиляди британски лири

Луксозният терапевтичен център Kusnacht Practice е известен сред знаменитостите, със своите нетрадиционни методи на лечение. Те напълно изключват медикаменти, а залагат на психотерапия, детоксикация и хранителен режим, транс и електротерапия. Близки до певеца разкриват обаче, че дори най-добрите специалисти не са успели да му помогнат.

Певецът е бил на път да се събере с бившия си приятел9999

Джордж Майкъл, който не криеше хомосексуалните си наклонности през последните седмици се е сближил отново с бившия си партньор Кени Гос, с когото се разделиха през 2011-та. Двамата имаха връзка повече от 13 години. Близките на певеца са насърчавали двамата мъже да се съберат отново, тъй като Гос имал благотворно влияние върху Джордж – докато има връзка с него, той достига пика на кариерата и създава най-големите си хитове.

Слухове за СПИН

Медиите във Великобритания напомнят, че през 2011-та певеца бе приет с тежка пневмония в болница в Австрия. Още тогава започнаха спекулации, че Джордж Майкъл може е да заразен с HIV. Тогава негови представители категорично отрекоха подобна диагноза. „Дейли мейл“ обаче напомня, че бразилския му любовник Анселмо Фелепа е починал от СПИН през 1993-та година.

Джордж Майкъл

- реклама -