Джордж и Амал Клуни
сн. БГНЕС

Джордж Клуни в болница след рязко отслабване заради филмова роля

Джордж Клуни е бил хоспитализиран с панкреатит, след като е свалил близо 13 килограма за предстоящия си филм „The Midnight Sky“, съобщава британският „Мирър“.

59-годишният Клуни е свалил килограмите за ролята си във филма като астроном, който оцелява след апокалиптично събитие.

Наложило се е да бъде откаран в болница със стомашни болки, където е бил диагностициран с панкреатит. Актьорът е прекарал седмици във възстановяване.

Той каза за таблоида: „Мисля, че се опитвах да отслабна твърде бързо и вероятно не се грижех достатъчно за себе си.“

Клуни, който също е и режисьор на филма, добави: „Отне ми няколко седмици, за да се оправя, а като режисьор не е толкова лесно, защото имате нужда от енергия. Бяхме на този ледник във Финландия, което направи работата много трудна. Но със сигурност помогна за изграждане на характера.“

Освен всичко останало Джордж е трябвало да пусне брада като на магьосник за ролята, което очевидно не е било голямо удоволствие за съпругата му Амал.

„Отгледах голяма грозна брада и синът ми я обичаше, защото искаше да крие разни неща в нея. Но съпругата ми и дъщеря ми бяха наистина щастливи, когато тя изчезна, защото беше много трудно да се открие лице под цялата тази бъркотия.“

За съжаление, аскетичният подход на Клуни към „The Midnight Sky“ не донесе на филма благосклонност от критиците: той е с 58-процентни точки след 36 критични рецензии за „Ротен Томатоус“ преди излизането си на 23 декември.

- реклама -
Flashlight gif 640×90