Джордж Клуни

Джордж Клуни получи почетен „Сезар“ и критикува Тръмп

Джордж Клуни получи почетния „Сезар“ по време на церемонията по връчването на престижните френски награди за филмово изкуство.

В словото си критикува Тръмп

Той използва благодарствената си реч, за да изтъкне красотата на френското кино, да благодари на съпругата си Амал, но и да отправи отявлена критика към американския президент Доналд Тръмп.

Той подчерта необходимостта да „обичаме омразата към Тръмп, да извличаме смелост от страха му и винаги да поправяме грешките му“, както и да не бъркаме „опозицията с нелоялност“.

Сред темите, които засегна бе и свободата, за която в момента хората трябва да се борят повече от всякога.

„Не можем да защитим свободата по света, изоставяйки у дома“, каза още той.

На цеермонията Клуни дойде със съпругата ис Амал.

Arrivals - Cesars 2017

Почетният „Сезар“ се връчва всяка година на хора от кинематографичното изкуство за приноса им в световното кино.

По-рано тази година Френската кино академия аргументира избора си, наричайки Клуни „най-харизматичният актьор на своето поколение“

„Най-харизматичният актьор на своето поколение, Джордж Клуни, въплъщава тази бляскава холивудска характеристика на големите звезди на киното. Неговият чар, хумор, личността му и отдадеността са в сърцевината на нашето непрекъснато и вечно възхищение“, посочи тогава Академията в изявление. Тя изтъкна още, че наградата му се присъжда „като признание за ослепителния му талант на актьор, режисьор, сценарист и продуцент“.

- реклама -