Джони Деп

Джони Деп печели делото за клевета срещу Амбър Хърд

Джони Деп спечели съдебното дело срещу бившата си съпруга Амбър Хърд, която осъди за клевета. Съдебните заседатели постановиха, че Хърд трябва да плати на Джони Деп общо 15 милиона долара обезщетение.

В същото време те прецениха, че ответният иск на актрисата към Джони Деп е неоснователен и нейните обвинения „не могат да бъдат напълно доказани“. Журито постанови още, че изявленията на Хърд за брака й са „фалшиви“ и създават „клеветнически внушения“, различни от това, което е Джони Деп.

Амбър Хърд ще получи обаче 2 млн. долара, защото заседателите смятат, че Джони Деп е клеветил бившата си съпруга, но това е ставало чрез неговия адвокат Адам Уолдман и само по едно от трите обвинения.

Самият актьор не присъства на обявяването на съдебното решение, в съдебната зала обаче е бившата му съпруга. Джони Деп бе забелязан няколко пъти през последните дни в Лондон.

58-годишният Деп заведе делото за клевета срещу Хърд във Вирджиния заради статия, която тя написа за „The Washington Post“ през декември 2018 г., в която описа себе си като „публична фигура, подложена на домашно насилие“.

Актрисата от „Аквамен“, не назова името на Деп в статията, но той я съди за това, че е намекнала, че той е домашен насилник, и поиска обезщетение от 50 млн. долара. 36-годишната Хърд предявява контраиск за 100 млн. долара, твърдейки, че е претърпяла „безогледно физическо насилие и злоупотреба“ от негова страна.

Десетки свидетели дадоха показания по време на процеса, включително бодигардове, холивудски мениджъри, агенти, експерти от развлекателната индустрия, психиатри, лекари, приятели и роднини.

Деп и Хърд прекараха шест седмици на свидетелската скамейка по време на телевизионния процес, на който присъстваха стотици фенове на звездата от „Пиратите“ и който беше съпроводен от кампания #JusticeForJohnnyDepp в социалните мрежи.

Амбър Хърд пусна изявление:

„Разочарованието, което изпитвам днес, е неописуемо. Сърцето ми е съкрушено, че планината от доказателства все още не беше достатъчна, за да се противопоставя на непропорционалната сила, влияние и влияние на бившия ми съпруг. Още повече съм разочарован от това какво означава тази присъда за други жени. Това е неуспех. Той връща часовника назад към времето, когато една жена, която говори и говори, може да бъде публично засрамена и унижена. Това отхвърля идеята, че насилието срещу жени трябва да се приема сериозно. Вярвам, че адвокатите на Джони успяха да накарат журито да пренебрегне ключовия въпрос за свободата на словото и да игнорира доказателства, които бяха толкова убедителни, че спечелихме в Обединеното кралство. Съжалявам, че загубих този случай. Но още по-тъжен съм, че изглежда загубих правото, което мислех, че имам като американец – да говоря свободно и открито”.

Източник: ДарикНюз, BBC

- реклама -