Джони Деп, Сън, дело

Джони Деп изгуби срещу „Сън“ за „биячи на съпруги“

Холивудската звезда Джони Деп загуби дело за клевета срещу британския вестник „Сън“,.

Таблоида нарече звездата от „Карибски пирати“ „бияч на съпруги“.

Делото разкри хаотичната битка на актьора с алкохола и наркотиците и разби репутацията му, предаде АФП.

Съдия Андрю Никол отхвърли искането на 57-годишната звезда от „Карибски пирати“ във Върховния съд в Лондон, като заяви, че статията е доказана като „по същество вярна“.

„Сън“ приветства решението, както и кампаниите срещу насилието над жени, заявявайки, че изданието от над 20 г. води кампания в подкрепа на жертвите на домашно насилие.

„Жертвите на домашно насилие никога не трябва да бъдат мълчаливи и ние благодарим на съдията за внимателното му обмисляне и благодарим на Амбър Хърд за смелостта да даде показания пред съда“, добавя вестникът.

От своя страна адвокатите на Деп нарекоха решението “ извратено, колкото и озадачаващо“, твърдейки, че съдът е пренебрегнал „планината от контрадоказателства“, която „напълно подрива“ твърденията срещу клиента им.

„Това решение е толкова извратено, колкото и объркващо“, се посочва в изявлението, направено от британската адвокатска кантора „Шилингс“, поела защитата на актьора. „Решението е толкова погрешно, че би било нелепо г-н Деп не го обжалва“, допълват адвокатите.

Деп съдеше издателите на таблоида News Group Newspapers Ltd (NGN) и автора на статията заради твърденията, че е действал с насилие спрямо актрисата и модел Амбър Хърд, 34-годишна, по време на техния нестабилен двугодишен брак.

 Процесът започна през юли тази година и продължи три седмици. Показания пред съда дадоха актьорът и бившата му съпруга Амбър Хърд. В хода на делото станаха известни доста пикантни подробности от личния живот на двойката. В защита на Деп показания дадоха бившите му партньорки Ванеса Паради и Уинона Райдър.

Случаят беше наречен „най-големият процес за клевета в Англия от 21 век“ и правните шансове изглеждаха подредени в полза на Деп.

- реклама -