Джон Хънтсман

Джон Хънтсман става посланик на САЩ в Русия

Американският президент Доналд Тръмп предложи на бившия губернатор на Юта Джон Хънтсман да стане посланик на САЩ в Русия. Това съобщава „Политико”, позовавайки се на източници от администрацията.

По данни на изданието Хънтсман вече е дал устно съгласие да заеме поста и предстои да предаде необходимата документация за назначението си.

Джон Хънтсман, който този месец навършва 57 години, не за първи път ще изпълнява подобна длъжност. По времето на управлението на Джордж Буш – старши той служи като посланик на страната в Сингапур (1992-1993 година), а при Обама – в Китай (2009-2011 година).

За мнозина обаче назначението му е изненадващо предвид факта, че миналата година той беше един от най-отявлените критици на Тръмп по време на предизборната му кампания. След излизането на компрометиращия видео запис на милиардера, в което той обсъжда жени по вулгарен и сексистки начин, Хънтсман дори беше сред членовете на Републиканската партия, настояващи за незабавното му оттегляне от президентската надпревара

- реклама -